Gezond zijn is zoveel meer dan niet ziek zijn

In het samenwerkingsverband Kerngezond werken zorg- en welzijnsprofessionals samen zodat jij de zorg of ondersteuning krijgt die je nodig hebt. We richten ons op gezondheid in plaats van ziek zijn. Op zo gezond mogelijk zijn en blijven in de eigen vertrouwde omgeving. Want ook in de toekomst willen we de zorg en ondersteuning dichtbij, betaalbaar en van goede kwaliteit houden.

sfeer ouderen lachen

Positieve Gezondheid

Kerngezond-professionals gaan uit van Positieve Gezondheid. Dat is een brede manier om te kijken naar gezondheid. 


We willen weten hoe het écht met je gaat. Hoe voel je je lichamelijk? Ben je gelukkig? Geniet je van het leven? Heb je fijn contact met andere mensen en zorg je goed voor jezelf? Heb je vertrouwen in je toekomst? Kun je veerkrachtig omgaan met de uitdagingen van het leven? Waar heb jij behoefte aan en wat is er nodig om je beter te voelen? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. Want gezondheid is meer dan alleen ‘niet ziek zijn’ en gaat niet alleen om lichamelijke gezondheid. Positieve Gezondheid bestaat uit zes onderdelen die allemaal invloed hebben op elkaar. Daarover gaan we graag met je in gesprek.

Test jouw Positieve Gezondheid

Benieuwd hoe het staat met jouw Positieve Gezondheid? Het invullen van de vragenlijst Positieve Gezondheid helpt je kiezen en bespreken wat voor jou belangrijk is, zodat je weet wat je kunt doen of nodig hebt om jezelf goed te voelen.

Vul de vragenlijst in

sfeerbeeld

Wat is Kerngezond?

In deze video leggen deelnemers zelf uit wat Kerngezond precies inhoudt. En wat het voor hen en u betekent.