Waarom?
In de gemeente hebben steeds meer organisaties, in zowel zorg als welzijn, de keuze gemaakt om te werken vanuit de gedachte van Positieve Gezondheid. Samenwerken op gemeente/wijkniveau is daarbij heel belangrijk. Het aantal medewerkers dat hierin geschoold is, groeit. Organisaties die Positieve Gezondheid en Kerngezond omarmen, nemen de uitgangspunten hiervan mee bij beslissingen en veranderingen in de organisatie. Inwoners met een adviesrol kunnen hier ook een taak in vervullen, bijvoorbeeld wanneer beleid getoetst moet worden of wanneer het wenselijk is dat meegedacht wordt in nieuwe ontwikkelingen. Uiteraard is het dan belangrijk om goed te weten wat Positieve Gezondheid inhoudt en wat dit inwoners kan brengen.
Daarom organiseren we een kort ontwikkeltraject, waarin je meer te weten komt over Positieve Gezondheid en Kerngezond.
Kennismakingsbijeenkomst
In de week van Positieve Gezondheid, op 26 september van 19.00 uur tot 21.00 uur houden we in Vlissingen een eerste bijeenkomst, waarin je kunt kennismaken met Kerngezond – Positief Gezond. Het is bedoeld voor inwoners die bijvoorbeeld in een cliëntenraad of Wmo-adviesraad zitten.
In deze, vooral praktische kennismakingsbijeenkomst, kunnen deelnemers ervaren wat Positieve Gezondheid voor inwoners kan betekenen en ontmoet je andere inwoners die een adviesrol vervullen binnen de gemeente Vlissingen. Als je na deze bijeenkomst meer wilt weten over hoe je Positieve Gezondheid ook kan meenemen in je adviesrol, dan kun je je inschrijven voor het vervolgtraject.
Inschrijven kan door een mail te sturen naar: kerngezond@co-engaged.nl
Vermeld hierin je naam, mailadres, telefoonnummer en de organisatie waarvoor je in een adviesraad zit. Na aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Vervolgbijeenkomsten
Het vervolgtraject bestaat uit twee vooral praktische bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur per keer. We gaan met elkaar ervaren hoe Positieve Gezondheid ingezet kan worden en hoe je het gesprek hierover kan voeren. Je leert met en van elkaar en bovendien leer je ook andere inwoners kennen die eenzelfde soort rol vervullen. Na afloop weet je wat we verstaan onder Positieve Gezondheid, ken je de uitgangspunten van Kerngezond en heb je adviesraadleden leren kennen. Met deze kennis kan je in je adviesrol, Positieve Gezondheid en Kerngezond een plek geven en spreek je daarmee dezelfde taal als de professionals van de organisaties, die werken in het medisch of sociaal domein.
Wilt u deze informatie nog eens rustig nalezen? Download hier de brief die is en wordt verspreid onder de genodigden.
Ben jij werkzaam in het medisch- of sociaal domein en zie jij toekomst in Kerngezond? Ga dan in gesprek met andere Kerngezond-professionals in jouw gemeente. Is jouw werkgebied nog geen Kerngezond-gemeente?